tassen merken die duurzaam produceren

Of je nu op zoek bent naar die ene zomerse strandtas, een klassieke crossbody of een elegante shopper. Voor alles is er tegenwoordig een duurzaam alternatief zonder dat daarbij wordt ingeleverd op de looks.

Maar wat wordt er verstaan onder duurzaam produceren? Wanneer er gebruik wordt gemaakt van duurzame stoffen zoals biologisch katoen en stof van gerecyclede flessen. Als een bedrijf zorgt voor een veilig werkomgeving voor de werknemers die werken tegen een eerlijk loon. Maar ook hoe een item wordt verpakt telt bijvoorbeeld mee. Hierbij 7 sustainable brands die de mooiste duurzame tassen produceren.

Mashu

Ethisch en duurzaam tassen merk Mashu staat bekend om haar elegante top-handle leer look tassen, welke allemaal gemaakt zijn van gerecycled polyester en plastic. Daarnaast bieden ze ook een paar natuurlijke materialen aan zoals Pinatex, een leer alternatief afkomstig van de bladeren van een Ananas. Al de materialen die gebruikt worden zijn 100 procent recyclebaar en handgemaakt in Griekenland.

JW Pei

Een van mijn persoonlijke favoriete is JW Pei. Ze leveren niets in als het gaat om de looks maar worden wel duurzaam geproduceerd. Ze zijn gespecialiseerd in vegan leer en gebruiken hoge kwaliteit canvas, polyurethaan en gecertificeerde stoffen gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Daarnaast verzorgen ze goede werkomstandigheden voor hun personeel. Wat mij betreft heeft JW Pei helemaal begrepen waar het in deze tijd om draait. En dat tegen een hele goede prijs.

Kayu bags

Het paradepaartje van Kayu Bags zijn zeker de tassen gemaakt van natuurlijk riet. De tassen worden met de hand gemaakt door verschillende vrouwen organisaties in de Filipijnen. Vervolgens worden ze geassembleerd door een familiebedrijf in Manila. Het werken met riet wordt hier van generatie op generatie doorgegeven.  Het merk streeft naar zero waste en dit doen ze door het rietafval wat bij het maken van de tassen ontstaat om te zetten naar kleine accessoires. Vanwege de details duurt het maken van één tas ongeveer twee dagen, maar eenmaal klaar zijn ze de perfecte zomer accessoire.

Paradise Row

Paradise Row staat het meest bekend om hun ‘Empathy’ bag. De tas met gezichtsuitdrukkingen over de tas geassembleerd. Paradise Row bestaat nog niet lang maar is al flink opmars aan het maken en de tassen worden al gespot in de Londen street style. Het bedrijf is gevestigd in Oost Londen en de tassen worden tevens ook in Londen ontworpen en geproduceerd. Ze scoren dan ook vooral punten op het verkleinen van de productieketen en het terugbrengen van het vakmanschap. De tassen worden gemaakt van echt leer.

Its Rooper

Natasha Fernandes is de eigenaresse van Its Rooper. Deze Instagram waardige tassen maakt ze zelf met de hand van stofrestanten van fabrieken en tweedehands fondsen van Ebay en krinloopwinkels. Ze beschijft de stijl van Its Rooper als een mix tussen Furoshiki bags meet scrunchie. Dat scrunchie gehalte zie je er dan ook zeker in terug. Naast de sustainable bags is ook de verpakking gemaakt van gerecyclede producten

Stella McCartney

Deze ontwerpster kan natuurlijk niet uit dit rijtje ontbreken. Al twee decennia lang ontwerpt zij producten zonder echt leer te gebruiken maar die wel het leer gevoel en uiterlijk hebben. Ze liet als een van de eerste zien dat er niet ingeleverd hoeft te worden op luxe, uiterlijk en feel. In plaats van leer gebruiken ze eco-vriendelijke materialen zoals gerecycled polyester, biologisch katoen en bewerken ze kasjmier zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Tegenover deze tassen staat wel een flink prijskaartje.

Angela Roi

Angelo Roi is een PETA-gecertificeerd premium vegan brand dat voor hoge kwaliteit minimal luxe tassen creëert. Ze creëren als het ware het klassieke plaatje. De missie waarvoor Angelo Roi staat luidt als volgt: to transform the way we think about fashion with ethical accessories that are good for all creatures. Het merk is ontstaat vanuit de frustratie dat veel vegan tassen er goedkoop uit zouden zien en van slechte kwaliteit zijn.