Vintage shoppen in Parijs

Tijdens een weekendje Parijs kun je een beetje vintage shoppen niet overslaan. De stad van de liefde bergt een aantal mooie tweedehands designer stores waar jij dat ene item wel kan scoren. Of je nu op zoek bent naar die ene Levi’s 501 of een vintage Chanel tas, bij deze adresjes moet je wezen.

Vintage shoppen in Parijs

Vintage Paris
Deze winkel staat gelijk aan een preloved tassen hemel. Ze verkopen hier alle tassen uit het luxere segment, Hermes, Dior, Fendi enzovoort. Ze hebben daarnaast ook een goed werkende webshop, je hoeft dus niet helemaal naar Parijs af te reizen voor dat ene pareltje. De tassen zijn alleen niet goedkoop maar meestal wel in goede staat.

Chercheminippes
Ondanks dat je de naam waarschijnlijk moeilijk kunt uitspreken moet je hier zeker wel even langs gaan. Chercheminippes bestaat uit maar liefst 4 winkels welke allemaal gelegen zijn an de Le Bon Marche. Twee winkels hiervan verkopen uitsluitend vintage dames kleding. Eén winkel bestaat uit het luxere segment, denk aan Chanel, Dior, Louis Vuitton. De andere winkel is wat gangbaarder met merken zoals Sandro, Maje, Isabel Marant Etoile. De derde winkel is voor heren en er is een winkel met vintage kinderkleding.

Kiliwatch
Kiliwatch is meer een conceptstore dan een tweedehandskleding winkel. Vintage items worden hier namelijk gecombineerd met de verkoop van nieuwe items. Het oogt dan ook als een nette winkel waarbij je niet uren door de rekken hoeft te snuffelen.

Bobby
Bij Bobby Dépôt-Vente geen muffe geurtjes en onoverzichtelijke rekken. Deze vintage winkel weet goed wat er momenteel speelt en hoe ze hierop in kunnen spelen. In de rekken vind je dan ook van alles, van ZARA tot Louis Vuitton. Op de website wordt ook duidelijk omschreven hoe jij zelf kleding in kunt leveren en wat hun marges zijn.

Chine Machine
Deze vintage shop staat bekend om zijn lagere prijzen voor desginer items. De items die ze verkopen zijn vaak wel wat opvallender. Mocht je bijvoorbeeld opzoek naar een klassieke minimaliste tas, dan zou ik hier niet heen gaan. Chine Machine heeft twee vestigingen in Parijs.

Kilo Shop
Een van de bekendste vintage winkels in Parijs is de Kilo Shop. Tijdens een vriendinnen weekend vroegen wij onze Airbnb host voor leuke shops en lunch adresjes en zij adviseerde ons de Kilo Shop. Zoals de naam al doet vermoeden betaal je hier per kilo. Items hebben een label met een bepaalde kleur, zo betaal je bijvoorbeeld voor de kleur rood €20,- per kilo. Ook kun je hier Levi’s jeans scoren vanaf €15,-. Kilo shop is gelegen aan de Boulevard Saint-Germain, je vindt hier ook tal van andere leuke winkels.

Thanx God i’m VIP
In het rijtje van nette, overzichtelijke en georganiseerde vintage winkels in Parijs verdient Thanx God I’m VIP zeker een plekje. Ze kopen zorgvuldig in en de kleding wordt netjes gestoomd voordat het in de winkel komt. In de winkel hangt alles netjes op kleur en je vindt hier de beste merken en stukken van hoge kwaliteit. Mocht je nu iets minder willen besteden ga dan naar de benedenverdieping waar je koopjes kan scoren vanaf vijf euro.

Episode
Episode heeft waarschijnlijk weinig uitleg nodig. Zoals bekend in Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Den Haag vind je ook een Episode in Parijs.

Nice Piece
Nice Piece biedt een mooie selectie vintage kleding voornamelijk uit de jaren 20, 50 en 80. Je vindt hier zowel merken als Saint Laurent, Hermes, Chanel en items zonder designer label. Alle items worden gereinigd, gestoomd en als het nodig is gerepareerd. Kwaliteit dus waar je ook voor betaalt. Maar bovenal is de kleding hier uitgesproken en bijzonder. Never basic.

Tagged